Jessica Buijs, camerajournalist

Over Jessica

Ik help bedrijven en maatschappelijke organisaties hun missie en verhaal te vertalen naar online video. Want iedereen heeft een eigen verhaal. Die verhalen wil ik vertellen.

Sinds ik mijn eerste videoportretten maakte en ontdekte dat je met muziek en mooie beelden zoveel sfeer aan een verhaal kan meegeven, wist ik dat dit mijn passie is.

Journalistieke blik

Tijdens mijn studie journalistiek kwam ik erachter dat je met video een eerlijk verhaal kan vertellen.

Volkskrant videoredactie

Ik heb 2,5 jaar als freelance camjo gewerkt bij de Volkskrant. Daar kon ik journalistiek en video combineren.

Enthousiast & eerlijk

Ik stel graag mensen op hun gemak, zodat ze zich comfortabel voelen om hun verhaal met mij te delen.

Ik wil verhalen vertellen voor een mooiere wereld

De video’s die ik maak gaan vaak over actuele en maatschappelijke thema’s. Van mooie verhalen in de zorg, tot de missie van een chef-kok om alleen te koken met planten.

Jessica Buijs, camerajournalist

Achtergrond in fotografie & journalistiek

Voordat ik video’s ging maken, wilde ik fotograaf worden. Ik heb 1 jaar fotovakschool gedaan waar ik fotografische vormgeving studeerde. Daar waren we echt bezig met een mooi plaatje leren maken.

Na de fotovakschool besloot ik dat ik me liever wilde verbreden. Toen ben ik journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht gaan studeren.

Daar heb ik me gespecialiseerd in documentaire en tv maken. In mijn laatste jaar heb ik een documentaire gemaakt die op het Campus Doc filmfestival is uitgeroepen tot beste documentaire van dat jaar. De film is ook uitgezonden bij NPO 2Doc Makers van Morgen.

Denken vanuit beeld én de inhoud

Op de School voor Journalistiek kwam ik erachter dat je met video’s nog beter een verhaal kan vertellen dan alleen met fotografie. En het een sluit het ander natuurlijk niet uit.

In 2017 ben ik mijn bedrijf begonnen direct nadat ik ben afgestudeerd. Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik hou van de afwisseling, het constant nieuwe mensen ontmoeten en de vrijheid.

Met een frisse blik duik ik elke keer een nieuwe en nog onbekende wereld in.

Ruimte voor spontane momenten

Ik vind het het allerleukste om ‘mee op pad’ te gaan. Dynamisch filmen en iemand volgen in de actie. Geen geregisseerde momenten, maar ruimte voor spontaniteit en interviewen tijdens een handeling.

Ik hou ruimte voor onverwachte momenten. Het mag losjes en niet te geregisseerd zijn. Zo komen mensen het beste tot hun recht.

Wil jij ook jouw verhaal op beeld?