Project: Geschoten in de oorlog

Geschoten in de Oorlog is een blog die ik heb gemaakt in het tweede jaar van mijn studie journalistiek. Geschoten in de oorlog heeft heeft de tweede prijs gewonnen tijdens de SVJ blogawards.

“Een goede focus en goed geschreven, mooie filmpjes, en met pakkende beschrijvingen van de iconische foto’s. Het blog is relevant voor zowel geïnteresseerde leken als voor professionals”, aldus de jury.

Schermafbeelding 2015-05-29 om 12.43.31

Elke keer verbaas ik me weer wat één beeld je kan vertellen en wat voor een schoonheid dat soms kan hebben. Ondanks de storm aan beelden die we dagelijks te verwerken krijgen sta ik altijd even stil bij het zien van zo’n foto. Oorlogsfotografie heeft me altijd al geïnteresseerd. Ik heb veel documentaires gezien over dit onderwerp en nog steeds blijft het me fascineren. De oorlog, de beelden, maar vooral, hoe ga je te werk in zo’n gebied.